Εκτύπωση Εκτύπωση

1η ανακοίνωση Συνεδρίου

Ανακοινώσεις Αφήστε σχόλιο

1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας, Νάουσα, 9-11 Μαΐου 2008 

«Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης»

Οι παρακάτω ενώσεις εκπαιδευτικών:

• Παράρτημα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ημαθίας,

Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος»

Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε)

διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας με θέμα: «Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης».           

Το συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πράξης,  σε στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές  που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ΤΠΕ και την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς σε επαφή με το εκπαιδευτικό λογισμικό, το διαδίκτυο και τη χρήση τους στις αίθουσες διδασκαλίας και τα σχολικά εργαστήρια. Επιπλέον, να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις και τις τάσεις στην παιδαγωγική αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού στην εκπαίδευση.

Ειδικότερα η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

 • Εκπαιδευτικό λογισμικό (ψηφιακά εκπαιδευτικά πακέτα, νέα εκπαιδευτικά λογισμικά, Ελεύθερο Λογισμικό – Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα, συνοδευτικό πολυμεσικό υλικό των Νέων Βιβλίων Δημοτικού & Γυμνασίου, διδακτικές εφαρμογές εκπαιδευτικού λογισμικού του Υπ.Ε.Π.Θ.) 
 • Εκπαιδευτικές Πύλες, Δικτυακοί τόποι Σχολικών Μονάδων, Εκπαίδευση & ασφάλεια στο Διαδίκτυο  
 • Θέματα δημιουργίας, αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού και διδακτικής μεθοδολογίας . 
 • Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν κεντρικές ομιλίες, workshops (εργαστήρια), tutorials,  προφορικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις αφισών και στρογγυλά τραπέζια σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου που θα πλαισιώνονται από παράλληλες συνεδρίες ειδικοτήτων.

Τονίζεται ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα της εκπαιδευτικής πράξης με τη διεξαγωγή  μεγάλου αριθμού εργαστηριακών δραστηριοτήτων, για τις οποίες οι συμμετέχοντες σύνεδροι θα πρέπει να προεγγραφούν (λεπτομέρειες σε επόμενη ανακοίνωση).

Στους συνέδρους θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, τα πρακτικά του συνεδρίου σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή καθώς και οπτικοί δίσκοι με το εκπαιδευτικό λογισμικό που θα παρουσιαστεί. 

Επίσης,  στα πλαίσια του συνεδρίου και σε παράλληλη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί βράβευση των πληρέστερων δικτυακών ιστοτόπων των σχολικών μονάδων που φιλοξενούνται σε διακομιστές  του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.  

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία των προεγγραφών, οι οδηγίες για τη συγγραφή και υποβολή εργασιών και οι χώροι διεξαγωγής του συνεδρίου θα ανακοινωθούν στη 2η ανακοίνωση την 1η εβδομάδα του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007.

 Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής

Δοδοντσής Μιλτιάδης


Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους για δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω σημείων πρόσβασης σε ασύρματο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων.10 Σχόλια για “1η ανακοίνωση Συνεδρίου”

 1. Βαγγέλης γράφει:

  Καλή επιτυχία στο Συνέδριο…

 2. Αλέξανδρος γράφει:

  Καλή επιτυχία

 3. Σπύρος Παπαδάκης γράφει:

  Πολύ ενδιαφέρον θέμα. Καλή δύναμη σε εσάς για τη διοργάνωση και επιτυχία στο συνέδριο.

 4. BΑΣΙΛΗΣ γράφει:

  Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα και πολύ υπομονή και δύναμη για να το φέρετε σε πέρας.

 5. Σπύρος γράφει:

  Καλή ιδέα.
  Τις μονές χρονιές στη Σύρο τις ζυγές στη Νάουσα ή αλλού.
  Καλή δύναμη.

 6. ΔΕΣΠΟΙΝΑ γράφει:

  Συγχαρητήρια για την ωραία πρωτοβουλία! Εντάξτε και την Προσχολική εκπ/ση στο Πρόγραμμα του Συνεδρίου….

 7. admin γράφει:

  Δέσποινα, η προσχολική αγωγή εντάσσεται στο πρόγραμμα του συνεδρίου μαζί με την Πρωτοβάθμια.

 8. θωμάς Καραγιώτας γράφει:

  Συγχαρητήρια για την πολύ όμορφη ιδέα.(η ημερομηνία ίσως να μην επιτρέψει σε πολλούς εκπαιδευτικόυς να το παρακολουθήσουν)Καλή επιτυχία!

 9. Νανά Μιμιλίδου γράφει:

  Θα ήθελα να ρωτήσω εαν γίνονται δεκτές στο συνέδριο ανακοινώσεις που αφορούν διδακτικές δραστηριότητες οι οποίες υλοποιήθηκαν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ανήκουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά αφορούν εκπαίδευση ενηλίκων) Συγκεκριμένα πρόκειται για μία διαθεμετική διδασκαλία κοινωνικού και πληροφορικού γραμματισμού στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Επειδή αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή περιλήψεων , θα σας παρακαλούσα, αν μπορείτε, να μου απαντήσετε το δυνατόν συντομότερα.
  Ευχαριστώ
  Νανά Μιμιλίδου

 10. Βαγγέλης γράφει:

  Κα Μιμιλίδου, ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής, πιστεύω πως το θέμα της εισήγησής σας ΣΑΦΩΣ εντάσσεται στις θεματικές του Συνεδρίου. Περιμένουμε λοιπόν ως 11/1/08 την υποβολή της περίληψης της εισήγησής σας, για να προωθηθεί στην επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου.

  Βαγγέλης Κολτσάκης ekoltsakis at sch.gr

Αφήστε σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείτε για να γράψετε σχόλιο.


WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Σύνδεση